Bio Hrana Plus - Prodavnica zdrave hrane Novi Sad

Coprinus comatus 50gr

Proizvod pregledan : 2078 puta
Cena : 1629.80 din
Porucujem komada:
Soc

Coprinus comatus 50gr

Medicinska upotreba:

- Dijabetes tipa I i II
- Hemoroidi
- Opstipacija (zatvor)

Dlakava griva ili Coprinus Comatus može da se uzgaja ali nije dugotrajna. Ova gljiva je dugo proučavana. Prva ispitivanja počinju još daleke 1934 godine pošto je bila odomaćena u Evropi.
Extrakt Coprinus-a nije komercijalno dostupan pa se jedino koristi kao sušena ili u obliku tableta od praha presovane gljive.

Coprinus sadrži veliki procenat kalcijuma, kalijuma, gvoždja, magnezijuma, cinka, mali procenat natrijuma, 20 slobodnih amino kiselina a takodje je dokazano da Coprinus pečurke sadrže i proteine i preko 50% polisaharida koji su sa medicinskog aspekta najznačajniji sastojak lekovitih gljiva, pored toga sadrži i 8 esencijalnih amino kiselina koje ljudsko telo ne može da samo proizvede.

Sušeni prah se naročito koristi prilikom lečenja dijabetesa. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, gasi upale u organizmu i povrh svega sprečava kardiovaskularne bolesti izazvane dijabetesom. Očuvava ćelije pankreasa koje proizvode insulin. Samo jedan sat posle konzumiranja praha Coprinusa nivo šećera u krvi se redukuje za 41,3%, tri sata kasnije nivo šećera je još uvek smanjen za 31%, čak i nakon šest sati nivo šećera u krvi je niži za 20% nego pre unošenja praha Coprinusa.

Nema uočenih razlika između redukovanja nivoa šećera u krvi Coprinusom i antidijabetičkim lekovima. Coprinusom se leči uzrok dijabetesa bez ikakvih sporednih i neželjenih efekata.

Upotrebljava sa da se spreči slepilo, aputaciju nogu, slabljenje i prestanak rada bubrega, potpomaze varenje i poboljsava apetit infarkt i upotreba Coprinus-a je fantastičan korak za sve obolele od dijabetesa kao i osobe koje bi da smanje nivo šećera u krvi i smanje mogućnost arteroskleroze i njene posledice izazvane šećerom u krvi. Naučno je dokazano da smanjuje mogućnost oboljenja od raka i SARCOMA. Coprinus se takodje uspešno koristi u terapijama protiv hemoroida kao i problema probavnog trakta.

Preporučeno dnevno doziranje je 3 x 0,5g sušenog praha